Praktische Hulp

Op 30 januari 2019 vond het introductiecongres van de nieuwe NEN 4010 'Eisen voor de algemene Nederlands installatiepraktijk' plaats. Deze nieuwe norm NEN 4010 is voor alle installateurs, monteurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het installeren van elektrische installaties in gebouwen, zoals voor bewoning, zakelijke doeleinden, publieke functies, licht industriële doeleinden en landbouw. Daarnaast leent de norm zich door zijn compactheid goed voor het elektrotechnisch onderwijs.

Pouw Jongbloed, lid van diverse normcommissies en docent bij NEN, ging inhoudelijk in op de norm. Zijn presentatie is opgenomen. We hebben deze film verdeeld in diverse onderdelen. We volgen hiermee de norm: Hoofdstuk 3, Hoofdstuk 4 enz. De video's staan in de volgorde van de dag. U kunt de video's uiteraard in een andere volgorde bekijken.

Wilt u meer video's bekijken?

Introductie NEN 4010

Scope en toepassingsgebied NEN 4010

Uitleg verhouding Europese normen - Nederlandse normen

Opbouw NEN 4010 t.o.v. NEN 1010

NEN 4010 training

Wilt u meer video's bekijken?

NEN 1010 toepassen

      

Ondersteunende informatie bij het toepassen van NEN 1010.

Deze informatie kunt u raadplegen met een betaald abonnement

           

Probeer 30 dagen gratis
NEN website artikelen

    

Regelmatig publiceert NEN artikelen met uitleg over toepassing van de normen met handige informatie, ontwikkelingen en praktische toelichtingen. Deze artikelen zijn hier ook (gratis) in te zien.

Artikelen
Artikelen Mag1010

      

Mag1010 is een vaktijdschrift voor iedereen die betrokken is bij elektrotechnische installaties in de bouw, utiliteit, infrastructuur en industrie. Een deel van de artikelen wordt in Werken met NEN 1010 gepubliceerd, waarvan het grootste aantal alleen zichtbaar is met een betaald abonnement.

Mag1010