Praktische hulp

NEN 1010: Elektrische installaties in utiliteitsgebouwen

De online training is gericht op het overdragen van de basiskennis om NEN 1010 in de praktijk te kunnen gebruiken. De training geeft inzicht in hoe je NEN 1010 gebruikt bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van laagspanningsinstallaties. De training is bedoeld voor monteurs die zelfstandig wijzigingen en uitbreidingen aan elektrische installaties realiseren De theorie wordt afgewisseld met opdrachten en voorbeelden uit de praktijk. De online training sluit af met een toets.

De online opleiding bestaat uit 4 modules.

  1. Introductie
  2. Risico’s van elektriciteit
  3. Wegwijs in norm
  4. Beheersen van risico’s op basis van NEN 1010

Na het doorlopen van de training weet je als cursist:

  • Wat elektrische installaties zijn
  • Wat de risico’s van elektrische installaties zijn
  • Ben je op de hoogte van de wettelijke eisen
  • Kun je de weg vinden in de norm NEN 1010
  • Kun je risico’s beheersen met de NEN 1010
NEN 1010 Online training: Utiliteit

       

De online training geeft inzicht in het gebruik van NEN 1010 bij het ontwerpen, aanleggen & onderhouden van laagspanningsinstallaties voor de utiliteit.

Online training
NEN Nieuws
Uitbreiding NEN 1010 met energiebesparing en slimme installaties 29-04-2020

De klant van de installateur wordt steeds kritischer en wil vaker berekeningen zien waarin zichtbaar is tot welke klasse een installatie behoort. Denk daarbij aan energiebesparing, maar ook aan besparing op materiaalgebruik.

Minder projectstress dankzij lijst Nederlandse bepalingen 16-04-2020

NEN 1010 is de belangrijkste norm op het gebied van elektrotechniek in Nederland. De norm is in beginsel een vertaling van de Europese installatievoorschriften voor laagspanningsinstallaties, vastgelegd in de HD-IEC 60364-reeks.

Technische Unie en NEN bundelen hun krachten 05-12-2019

Technische Unie en NEN hebben hun krachten gebundeld, NEN verzorgt trainingen voor klanten van Technische Unie. De trainingen zijn voor installateurs in de kleinzakelijke markt ofwel de vakspecialisten. Door de trainingen zijn zij in staat om gemakkelijker normen toe te passen in de praktijk.

bekijk meer nieuws