Bekijk en doorzoek snel en simpel de normen

De normen die u in Werken met NEN 1010 vindt, zijn:

NEN 1010. Deze norm geeft eisen voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van elektrische installaties voor laagspanning. Deze eisen zijn bedoeld om bescherming te bieden tegen mogelijke gevaren en schade bij het gebruik van elektrische installaties en om te zorgen voor een goede werking van deze installaties.

Ook vindt u hier de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 5310. Deze praktijkrichtlijn geeft uitleg over en voorbeelden van eisen uit NEN 1010. De laatste editie NPR 5310:2016 is technisch-inhoudelijk geactualiseerd en aangepast aan NEN 1010:2015.

U kunt ook de NEN 8012 raadplegen. Deze norm beschrijft de keuze van leidingtype met als doel het beperken van schade als gevolg van brand. In combinatie met NEN 1010 kan worden bepaald voor welke ruimten en onder welke gebruiksomstandigheden bijvoorbeeld halogeenvrije kabels verplicht zijn.

Wilt u deze normen en richtlijn inzien en downloaden?
Voor het bekijken en/of downloaden van deze normen moet u ingelogd zijn. Heeft u geen inloggegevens? Vraag een abonnement aan. U ontvangt dan direct uw inloggegevens waarmee u aan de slag kunt!
Naar het aanvraagformulier